Élje át Marie Antoine Careme szenvedélyét művészi lenyomatainkban!

Művészi lenyomataink megnyugtató pillanatokat visznek otthonába.


Tekintse meg a műalkotásokat most!


Österreichische Kunstmanufaktur

Élje át Marie Antoine Careme szenvedélyét művészi lenyomatainkban!

Művészi lenyomataink megnyugtató pillanatokat visznek otthonába.

Tekintse meg a műalkotásokat most!
Marie Antoine Careme
Elkötelezett ügyfélszolgálat
Múzeumi minőségű művészi lenyomatok
Elérhető személyre szabási lehetőségek
Österreichische Kunstmanufaktur Elkötelezett ügyfélszolgálat
Múzeumi minőségű művészi lenyomatok
Elérhető személyre szabási lehetőségek
Marie Antoine Careme

Marie Antoine Careme

A 19. század kulináris forradalmának epicentrumában egy figyelemre méltó személyiség állt: Marie-Antoine Carême. Párizsban született 1784. június 8-án, és döntő hatással volt a klasszikus francia konyha alakjára. A főzés és a cukrászat mestere, Carême kitörölhetetlen nyomot hagyott a konyhaművészet világában, receptjeit és főzési technikáit pedig mind a mai napig kiváló minőségű művészi nyomatok örökítik meg. Carême szerény, legalább 15 gyermekes családból származott, és korán ki kellett egyengetnie a saját útját. Kulináris karrierje egy étterem konyháján kezdte segédként. Itt alakult ki benne a fazekakban és serpenyőkben megjelenő összetett ízek és textúrák iránti rajongás. A konyhai munka olyan szenvedélyt ébresztett benne, amely végül oda vezetett, hogy szakácsként és cukrászként tökéletesítse készségeit. Mindössze 15 évesen kezdett el dolgozni a híres párizsi Bailly cukrászdában, amelynek többek között Talleyrand francia külügyminiszter is a vendégei között volt.

A Bailly-nál töltött idő után egy másik cukrászda konyhájában találta magát, amelynek neve az utókor számára ismeretlen maradt. A bizonytalanság ellenére Carême elhatározta, hogy a saját útját járja, és 1803-ban megnyitotta saját cukrászdáját a Rue de la Paix-on. Itt kitűnő cukrászsüteményeket készített, és elnyerte az igényes párizsi közönség elismerését. Karrierje új csúcsra ért, amikor Talleyrand személyes főcukrászává nevezték ki, miközben számos más neves személyiségnek, például Napóleonnak, IV. György királynak, I. Sándor cárnak és I. Ferenc osztrák császárnak is felajánlotta kulináris szolgálatait. Carême azonban nemcsak kivételes szakács volt, hanem látnok szerző is. 1815-ben adta ki első két könyvét, a Le Pâtissier royal parisien és a Le Pâtissier pittoresque címűeket, amelyek mindkettő tele volt szemléletes illusztrációkkal és lényeglátó receptekkel. Az utóbbi cím több mint 100 rajzot tartalmazott dekoratív cukrászati modellekről, amelyek ma is kiváló művészi nyomatokon vannak megörökítve. Carême szerénysége és az egész életében tapasztalt nehézségek ellenére bebizonyította, hogy a főzés művészete messze túlmutat az ételek puszta elkészítésén. Kulináris alkotásai több mint egyszerű ételek - művészeti alkotások, amelyeket művészeti nyomataink ábrázolnak. Minden általunk kínált nyomat Carême határtalan kreativitása és a konyhaművészet világához való hozzájárulása előtt tiszteleg.

Marie Antoine Careme

    Nem minősített művészek   •   Wikipedia: Marie Antoine Careme Marie Antoine Careme

A 19. század kulináris forradalmának epicentrumában egy figyelemre méltó személyiség állt: Marie-Antoine Carême. Párizsban született 1784. június 8-án, és döntő hatással volt a klasszikus francia konyha alakjára. A főzés és a cukrászat mestere, Carême kitörölhetetlen nyomot hagyott a konyhaművészet világában, receptjeit és főzési technikáit pedig mind a mai napig kiváló minőségű művészi nyomatok örökítik meg. Carême szerény, legalább 15 gyermekes családból származott, és korán ki kellett egyengetnie a saját útját. Kulináris karrierje egy étterem konyháján kezdte segédként. Itt alakult ki benne a fazekakban és serpenyőkben megjelenő összetett ízek és textúrák iránti rajongás. A konyhai munka olyan szenvedélyt ébresztett benne, amely végül oda vezetett, hogy szakácsként és cukrászként tökéletesítse készségeit. Mindössze 15 évesen kezdett el dolgozni a híres párizsi Bailly cukrászdában, amelynek többek között Talleyrand francia külügyminiszter is a vendégei között volt.

A Bailly-nál töltött idő után egy másik cukrászda konyhájában találta magát, amelynek neve az utókor számára ismeretlen maradt. A bizonytalanság ellenére Carême elhatározta, hogy a saját útját járja, és 1803-ban megnyitotta saját cukrászdáját a Rue de la Paix-on. Itt kitűnő cukrászsüteményeket készített, és elnyerte az igényes párizsi közönség elismerését. Karrierje új csúcsra ért, amikor Talleyrand személyes főcukrászává nevezték ki, miközben számos más neves személyiségnek, például Napóleonnak, IV. György királynak, I. Sándor cárnak és I. Ferenc osztrák császárnak is felajánlotta kulináris szolgálatait. Carême azonban nemcsak kivételes szakács volt, hanem látnok szerző is. 1815-ben adta ki első két könyvét, a Le Pâtissier royal parisien és a Le Pâtissier pittoresque címűeket, amelyek mindkettő tele volt szemléletes illusztrációkkal és lényeglátó receptekkel. Az utóbbi cím több mint 100 rajzot tartalmazott dekoratív cukrászati modellekről, amelyek ma is kiváló művészi nyomatokon vannak megörökítve. Carême szerénysége és az egész életében tapasztalt nehézségek ellenére bebizonyította, hogy a főzés művészete messze túlmutat az ételek puszta elkészítésén. Kulináris alkotásai több mint egyszerű ételek - művészeti alkotások, amelyeket művészeti nyomataink ábrázolnak. Minden általunk kínált nyomat Carême határtalan kreativitása és a konyhaművészet világához való hozzájárulása előtt tiszteleg.

Marie Antoine Careme műalkotásai

Marie Antoine Careme műalkotásai

19 talált műalkotás
Rendezés

Szűrőbeállítások

Megjelenítési beállíások

Marie Antoine Careme
Designs by Antoine Careme
Keltezés nélküli |

Kép kiválasztása

Marie Antoine Careme
Designs for tarts and cakes by A...
Keltezés nélküli |

Kép kiválasztása

Marie Antoine Careme
Designs by Antoine Careme
Keltezés nélküli |

Kép kiválasztása

Marie Antoine Careme
Wild boar and suckling pig pièce...
Keltezés nélküli |

Kép kiválasztása

Marie Antoine Careme
Costumes of cooks from different...
1822 |

Kép kiválasztása

Marie Antoine Careme
Croquembouche designs
Keltezés nélküli |

Kép kiválasztása

Marie Antoine Careme
Designs for Food Decoration, fro...
Keltezés nélküli |

Kép kiválasztása

Marie Antoine Careme
Designs by Antoine Careme
Keltezés nélküli |

Kép kiválasztása

Marie Antoine Careme
Designs by Antoine Careme
Keltezés nélküli |

Kép kiválasztása

Marie Antoine Careme
Vignettes from a cookbook by Ant...
Keltezés nélküli |

Kép kiválasztása

Marie Antoine Careme
Signature of Marie Antoine Carem...
Keltezés nélküli |

Kép kiválasztása

Marie Antoine Careme
Designs by Antoine Careme
Keltezés nélküli |

Kép kiválasztása

Marie Antoine Careme
Designs by Antoine Careme
Keltezés nélküli |

Kép kiválasztása

Marie Antoine Careme
Food designs by Antonin Carême
Keltezés nélküli |

Kép kiválasztása

Marie Antoine Careme
Designs by Antoine Careme
Keltezés nélküli |

Kép kiválasztása


Oldal 1 / 1



Vásárlóink véleménye rólunk



Gyakran ismételt kérdések a Meisterdrucke kapcsán


A Meisterdrucke oldalán egy egyszerű és szemléletes módon adhatja meg az adott műalkotás személyre szabott beállításait: Válasszon keretet, adja meg a kép méretét, válasszon nyomtatási felületet, majd válasszon megfelelő bevonatot, illetve vakrámát! Emellett egyéb személyre szabási lehetőségeket is kínálunk, mint az alátét, a betétléc és a távtartó kiválasztása. Ügyfélszolgálatunk szívesen segít a tökéletes műalkotás összeállításában.

A Meisterdrucke oldalán arra is lehetősége nyílik, hogy az adott műalkotást közvetlenül abban a helyiségben tudja elképzelni, ahova szánja. A személyre szabott előnézethez csupán fel kell töltenie a helyiség képét, majd tekintse meg, hogyan fog mutatni az adott térben! Amennyiben oldalunkat mobil eszközről nyitja meg, akár telefonról, akár tabletről, valósághű ábrázolást biztosító funkciónk életre kelti a képet és gond nélkül megjeleníti a feltöltött térben. Ezt az élményt a művészet és a technológia együtt felhasználásával tudjuk nyújtani.

A felület kiválasztása gyakran ízlés dolga. Minden felülethez néhány képet is megtekinthet, így jobban el tudja képzelni a különbségeket. A végső döntés előtt mintáink révén az összes papírt minden szempontból megvizsgálhatja – nem csupán ránézésre, hanem tapintással is. A mintakészlet ingyen kérheti – kizárólag a szállítási költségek terhelik. A mintakészletet közvetlenül megrendelheti.

Ne aggódjon! A Meisterdrucke a megrendeléseket nem gépiesen dolgozza fel. Minden egyes megrendelést megvizsgálunk. Ha a beállításokban bármilyen ellentmondást vagy furcsaságot találunk, azonnal felvesszük Önnel a kapcsolatot. Természetesen előzékeny és türelmes ügyfélszolgálatunk mindenben támogatást nyújt és segít a beállításokban is. Önnel közösen telefonhíváson keresztül vagy e-mailben módosítjuk a beállításokat, hogy a végső eredmény pontosan megfeleljen az elvárásainak.


Kérdése van?

Érdeklődik manufaktúránk egyik művészi lenyomata iránt, de még bizonytalan? Tanácsra van szüksége a nyomatási felület kapcsán vagy segítséget kérne a megrendelésben?

Szakértőink szívesen állnak rendelkezésére.

+43 4257 29415
support@meisterdrucke.com
Mo-Do: 7:00 - 16:00 | Fr: 7:00 - 13:00

Kérdése van?

Érdeklődik manufaktúránk egyik művészi lenyomata iránt, de még bizonytalan? Tanácsra van szüksége a nyomatási felület kapcsán vagy segítséget kérne a megrendelésben?

Szakértőink szívesen állnak rendelkezésére.

+43 4257 29415
support@meisterdrucke.com
Mo-Do: 7:00 - 16:00 | Fr: 7:00 - 13:00


Meisterdrucke

   Kärntner Strasse 46
        9586 Finkenstein am Faaker See
        Austria
        +43 4257 29415
        support@meisterdrucke.com
Egyéb nyelvek

                   
Erfahrungen & Bewertungen zu Meisterdrucke
Partner Logos

Kaiser Franz Joseph

Meisterdrucke
Kärntner Strasse 46
9586 Finkenstein am Faaker See · Austria
+43 4257 29415 · office@meisterdrucke.com
Partner Logos


               


(c) 2025 meisterdrucke.hu